Inburgeringscursus 2014

Het inburgeringsexamen v.a. april 2011

Het inburgeringsexamen bestaat uit 3 onderdelen:

1) Het onderdeel Kennis van de Nederlandse Samenleving (KNS)
2) Het onderdeel Toets gesproken Nederlands (TGN)
3 Het onderdeel Geletterdheid en Begrijpend Lezen (GBL)

Voor al deze onderdelen wordt een toets afgenomen op de ambassade te Jakarta of op de consulaten in de steden waar een Nederlands consulaat gevestigd is. De geëxamineerde (degene die het examen aflegt) moet dus op elk van deze onderdelen een voldoende scoren om te slagen voor het eerste inburgeringsexamen.

Voorbereiding op het examen inburgering in Indonesië

Bahasabelanda biedt de inburgeringscursus aan Indonesiërs aan die om welke reden dan ook zich (tijdelijk of permanent) in Nederland willen vestigen. Om in aanmerking te komen voor tijdelijke of permanente vestiging in Nederland MOET deze het eerste inburgeringsexamen succesvol in eigen land hebben afgelegd.

De cursus

Voor de cursus wordt gebruik gemaakt van het “naar Nederland pakket”, en wel de versie na april 2011. De cursist moet dit pakket zelf aanschaffen (111 euro) De Indonesische versie is hier te bestellen. Denk er wel aan dat u de Indonesische versie besteld!!

De cursus wordt in Jakarta door Bahasabelanda gegeven in klein klassikaal verband. Elke klas bestaat uit 4 studenten.
Waarom niet prive één op één? Wij doen de cursus in een klassikaal verband van 4 studenten omdat dit betere en snellere resultaten voor de studenten oplevert. De studenten kunnen elkaar helpen en stimuleren, bijvoorbeeld in groepjes van 2 samen woorden, vragen en zinnen oefenen, het is minder saai voor de studenten. enzovoorts.

De cursus duurt 8 weken en de studenten krijgen 4 maal per week 2 uur les, dus een totaal van 64 uren. De laatste week van de cursus wordt veel tijd ingeruimd om de proefexamens te oefenen, om de studenten klaar te stomen voor het uiteindelijke echte examen, en om uiteraard te testen of de student hier überhaupt klaar voor is.

De kosten

De inburgeringscursus kost 450 euro per student (hierbij zijn uiteraard niet inbegrepen de kosten voor het examen en het “naar Nederland Pakket”.)

Het examen

De leraar gaat met de studenten naar de ambassade en geeft voordat het examen begint de laatste ruggesteun en instructies. Hierna laat hij de student los en zal deze zelf het examen moeten afleggen.

Samenvattend

De inburgeringscusus wordt in klassikaal verband van 4 studenten gegeven;
Er wordt gebruik gemaakt van het “Naar Nederland Pakket (indonesische versie) van na april 2011
De cursus duurt 8 weken en de studenten krijgen 4 maal per week 2 uur les. (64 uur in totaal)
De cursus kost 450 euro.

Voor verdere vragen kunt u ons bereiken via:
In Nederland 0512-518399
Vanuit Indonesië (alleen met provider TRI) 0108931 512 518399

Ook kunt u ons toevoegen op Skype via harry_ej

Als u zich dit jaar inschrijft krijgt u een korting van 100 euro!!! dus dan kost de kursus 350 euro in plaats van 450 euro

Auteur en leraar Prive Nederlands in Jakarta

One comment

  1. Olivia Florete says:

    1-Mohon penjelasan dimana alamat Burgaringskursus di Jakarta…. 2-Apakah di P.Batam ada ? 3-Untuk bulan januari 2014,apakah ada dan dimulai tgl berapa ? Terima kasih atas bantuannya.

Comments are closed.